home

     

 

Cahit- Belkıs Güneyman İlköğretim Öğrencilerine Çevre Semineri Verildi ve Atıl Pil Kampanyası Başladı

Çevre Eğitim Seminerleri devam ediyor. Eğitimlerin amacı, çevre bilincine sahip bireyler yetiştirerek daha yaşanılır bir Akyaka ve daha hayat dolu bir dünya oluşturulmasını sağlamak.
Öğrencilerin beldemizde yapılan çevre çalışmalarına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla özellikle atık pillerin zararları ve bertarafı konusu ve atık pillerin insan sağlığına karşı yarattığı tehlikeye dikkati çekildi. Geri dönüşüm, bitkisel atık yağlar, tıbbi atıklar, mavi bayrak kriterleri anlatıldı ve öğrencilere atık pil kutuları dağıtıldı.
2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile Muğla ili içerisinde yapılan atık pil toplama yarışmasında, Cahit-Belkıs Güneyman İlköğretim okulu Muğla bölgesinde 2. oldu ve santranç takımı hediye edildi. 2012-2013 eğitim öğretim yılı yarışması için Muğla ili genelinde öğrenci başına en fazla atık pil toplayan okula fotokopi makinesi, spor malzemeleri ve satranç takımları hediye olarak vereceğini belediyemize bildirdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisindeki hedefimiz 200 kilogram pil toplayabilmektir. Okullumuz dahil olmak üzere 7 noktada noktada pil kutumuz mevcut olup ve bu sayıyı arttırmak için talep eden iş yerleri, kamu kurumlarına ücretsiz olarak atık pil kutusu veriyoruz.
Ayrıca Gökova-Akyakayı Sevenler Derneği Başkanı Oruç ÖZKAN tarafından çocukların atık pil toplama kampanyasına ilgisini artırmak için çeşitli hediyeler dağıtıldı. Belediyemiz olarak verdikleri destek ötürü Gökova-Akyakayı Sevenler Derneğine teşekkür ederiz.