dernegimize

GÖKOVA-AKYAKA'YI SEVENLER DERNEĞİ
Nail ÇAKIRHAN Mah. 48 650 Akyaka / ULA / MUĞLA ~ TURKEY

 

 

Gökova- Akyaka’yı Sevenler Derneği

1997 FAALİYET RAPORU

Değerli Üyelerimiz,

derneğimizin yedinci Genel Kurul Toplantısı olan 1997 yılı Genel Kurul Toplantısı'na hoş geldiniz.

Derneğimiz iki yıl önceki beşinci Genel Kurul Toplantısı'nda kapanma noktasından döndükten sonra ikinci seneyi tamamlamış bulunmaktayız. İlk sene benzetme yerindeyse "can kurtarma" amacına dönük geçtikten sonra, 96 / 97 döneminde daha değişik problemlerle karşılaştık. Yine de birçok sevindirici olaylar da yaşadık.

Daha önce kararlaştırdığımız ve gündeme aldığımız bazı projelerimizi değişik nedenlerle maalesef gerçekleştiremedik.

(1) Katılım eksikliği nedeniyle okulun tiyatro grubunu kuramadık ve çok ihtiyacımız olan "Gönüllü Yangın Ekibi"ni gerçekleştiremedik.

(2) Bürokratik engeller ve yöremizdeki hastanelerin isteksizliği neticesinde bedava olarak getirteceğimiz 5 adet böbrek diyaliz makinası getirtilemedi ve bunlara çok ihtiyacı olan hastaların hizmetine sunulamadı.

(3) Sahildeki tuvaletin tamiratı mümkün olmadı ve bilindiği üzere tuvalet belediye tarafından yıkıldı.

Ama her konuda başarılı olmanın mümkün olmadığını vurgulayarak tanıtım ve üyeler arası irtibat konusuna geçmek istiyorum.

(1) Akyaka'nın güzel fotoğraflarından hazırladığımız tebrik kartları için gösterilen ilginin daha büyük olmasını arzu ederdik. Yine de bağış mukabili takım halinde birçok kartpostal verdik.

(2) Büyük toplantılarda, kongrelerde veya eylemlerde derneğimizin var olduğunu belirtmek amacıyla büyük bir polyester pankart yaptırdık.

(3) Sohbet toplantılarımıza yıl boyu devam ettik. Doğal olarak kışın katılım daha düşük oldu. Üyelerimizin sunmak ve tartışmak istedikleri konular için aylık sohbet toplantılarının iyi bir fırsat olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum.

(4) Önceleri irtibatı gönderdiğimiz üye mektuplarıyla sağlamak idik. "... İŞTE GÖKOVA!" adlı ve 1500 adet olarak bastırdığımız haber bülteni çıktıktan sonra irtibatı bu bültenle kurmayı düşündük. Aslında dört sayfa olarak çıkarmayı düşündüğümüz bu bültenin ilk sayısı sekiz sayfa olarak çıktı. Yazı katılımının sürekli olmasını dileriz. Bültenin çıkarılmasına katkıda bulunduğu için sayın Ersin AŞIK'a tekrar teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Gösterdiği ilgi için sayın Ersin Aşık'a fahri üyeliğimizi sunduk.

Tanıtım konusunda başarıya ulaştığımızı söyleyebiliriz. Geçen dönemde 30 yeni üye kaydettik. Muğla Belediye Başkanı sayın Orhan ÇAKIR ve Muğla Basın cemiyeti Başkanı sayın Ünal TÜRKES'in fahri üyemiz olduğunu kıvançla bildirmek isterim.

Yıl boyunca derneğimizin faaliyetleri oldu.

(1) İlkbaharda gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvası güzel geçti. Muğla'dan Köyceğiz'e kadar katılımcıların ilgisini çekti. Seneye daha büyük ilgi çekeceğini umuyoruz.

(2) Haziran ayı başında dünya çevre gününde yaptığımız ağaç dikme eyleminde daha çok katılım olmasını dilerdik. Yine de zevkli bir olay oldu. Fidanlıktan aldığımız ağaçlar haricinde belediye de birçok süs bitkisi temin ederek faaliyetimize katkıda bulundu. Bu nedenle sayın İsmail AKKAYA'ya ve diğer yardımcılara teşekkür ederiz.

(3) Temmuzda indirimli bir fiyatla yaptığımız teke turuna katılan sayısında ise hiçbir itirazımız yoktur. 84 kişi ile denize açıldık ve çok rahat, türküler söyleyerek güzel bir gün geçirdik.

(4) II. Akyaka Kültür, Turizm ve Sanat Şenliği organizasyonunda bazı etkinlikleri biz üstlendik. Bu sene şenlik organizasyonu için bir komite kuruldu. Etkinliklerin organizasyonu komitede yer alan taraflar arasında bölündü. Organizasyon giderlerinin karşılanması için beldemiz geçen seneye göre çok değişik problemler yarattı ve şenlik bizim derneğimizin bakışına, zevkine ve tercihine tam da uyan bir şenlik olmadı. Yine de bazı güzel gösteri ve etkinliklerin olması bizi telselli etti.

Şenlik kapsamında derneğimizin üstlendiği etkinlikler şunlar olmuştur:

(1) Sergiler ve açılış kokteyli

(2) Çocuk eğlencesi ve kermes

(3) Panel / Forum

(4) Şiir dinletisi

(5) Azmak / deniz turu

(6) Türkü akşamı

Şenliğin tartışılması için Genel Kurulu'muzun doğru yer olmadığı kanısındayız. Hala yardım edenler ve ilgilenenler ile şenliği değerlendirmekteyiz. Önümüzdeki "... İŞTE GÖKOVA!" da bu değerlendirmelerimizin sonuçlarını ve düşüncelerimizi öğrenebilirsiniz. Yine de bütün katkıda bulunanlara içten teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Sağ olun.

(5) Çevre ile ilgili faaliyetlerimizin bir kısmı sürekli hale gelmiştir. Özel Çevre Koruma Müdürlüğü (ÖÇK) ile devamlı irtibat halindeyiz. Müracaatımızın üzerinden dört buçuk yıl geçtikten sonra ovamızda avlanmanın yasak olduğunu bildiren levhalar ÖÇK tarafından hazırlandı ve ovanın giriş noktalarında dikildi. ÖÇK Başkanı kendi ifadesiyle bizi "ısrarlı ve sabırlı" olarak nitelendiriyor.

BAÇEP (Batı Akdeniz Çevre Platformu) faaliyetlerine de katılmaktayız. İki ayda bir gölge toplantısı hazırlanıyor ve toplantıların çoğuna katılıyoruz. Temmuz ayında Göcek'te yapılan son toplantı özellikle ilginç oldu. Çünkü yeni Çevre Bakanımız sayın İmren AYKUT da bu son toplantıya katıldı ve çalışmalarımıza çok ilgi gösterdi.

(6) Genel Bölge problemleri dışında bazı yerel problemlerin çözümüne de katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu yaklaşımınıza örnek olarak faydalı ve daha saplıklı bir sivrisinek mücadelesi veya belde fırınında daha az zararlı ve daha kaliteli kömür yakılması için girişimlerimizi belirtebiliriz.

Bu sene Genel Kurulumuzun gündemine aidatların yükseltilmesi alınmadı. Bu dönem, aidatların yüksek olduğunu ileri süren bazı üyelerimizin tepki ve hatta istifaları ile karşılaştık. Aidatların toplanmasında güçlükler yaşadık. Bu sebeple Yönetim Kurulu'muz aidatların aynı düzeyde devam etmesini benimsedi. Bu vesileyle aidatların toplanmasında büyük çaba gösteren sayman yardımcısı sayın Thomas SCHMİTZ'e teşekkür etmek isteriz.

Önümüzdeki dönemin gündemine sokmayı düşündüğümüz bazı fikirlerimizi sunmak istiyorum.

(1) Sonbaharda, muhtemelen Ekim ortasında "sivrisinek mücadelesi ve etkileri" konulu bir panel düzenlenmesi.

(2) Kış aylarında bir el sanatları kursu düzenlenmesi.

(3) İlkbaharda ikinci satranç turnuvasının düzenlenmesi.

(4) Yaz aylarında değişik turlar düzenlenmesi.

Bu konularda düşüncelerinizi bize iletmenizi ve katkıda bulunmanızı bekliyoruz.

"... İŞTE GÖKOVA!" ÖÇK ile ilişkiler. BAÇEP faaliyetlerine katılım gibi sürekli faaliyetlerimize elbette devam etmek istiyoruz.

Tamamlamış bulunduğumuz dönemin faaliyetlerinden memnun olduğunuz ümidiyle önümüzdeki dönemde de derneğimize destek vermenizi temenni ederiz.

İlginiz için teşekkür eder, yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diler saygı ve sevgilerimi sunarım. Sağ olun.

GÖKOVA-Akyaka'yı Sevenler Derneği

YÖNETİM KURULU ADINA

Heike THOL-SCHMİTZ

Derneği Başkanı